Mattesz_Baby_Spa_logó

A Mattesz-módszer

A Mattesz-módszer kidolgozója Mattesz Csilla, válogatott úszó,
víziterapeuta, akinek nevéhez több évtizedes tapasztalat fűződik.

„Mozgás az lételem, mely nélkül nem fejlődik az értelem.”

A Mattesz-módszer kidolgozója Mattesz Csilla, válogatott úszó, vízi instruktor, akinek nevéhez több évtizedes tapasztalat fűződik. Munkássága során több ezer babának segített a korai mozgásfejlesztésében, az évek alatt felhalmozott tudásából pedig egy olyan foglalkozást dolgozott ki, amely egészséges és sérült babákon is egyaránt alkalmazható.

A Mattesz-módszer tulajdonképpen egy játékos, mondókás feladatsor, egy prevenciós program, amely egy hónapos kortól felméri és ezután figyelemmel kíséri a baba életkorának megfelelően a mozgási szakaszokat. A Mattesz-módszer alapelve, hogy nem erőltet semmit, mindent a baba igényei szerint végez.

A foglalkozás bemutatása

A vízi foglalkozás a babák számára kifejlesztett Jakuzziban történik, speciális segédeszközökkel.

A foglalkozás nem úszásoktatás, hanem egy korai vízhez szoktatás, mely a kisgyermek életkorának mentális és fizikális állapotára épül.

A speciális nyakúszó, amely a foglalkozás része, meghagyja a baba szabadságérzetét és a függőleges helyzet erősíti a baba gerincét, javítja az egyensúlyát. Emellett előkészítjük a babát arra, hogy ne maradjon ki a kúszás és a mászás. A Mattesz- módszer megmutatja és megtanítja a szülőket a helyes fogásokra, melyeket a vízben gyakorolhatnak.

Ma már szinte minden babát érinti a feszesség, a kötött izomzat és gyakori, hogy kimarad a kúszás és a mászás aminek komoly jelentősége van a későbbiekben, hiszen tanulási zavart és idegrendszeri fejletlenséget okozhat.

A foglalkozást kb. 4 hetesen lehet elkezdeni, a lényeg, hogy már gyógyult legyen a köldök. A jakuzziban történő órákat addig javasoljuk, amíg a baba fel nem áll.

A Mattesz Baby Spa-ban minden vízi instruktor szakmailag képzett.
A módszer alapelve a fokozatosság.

Jakuzzi

A foglalkozás a babák igényei szerint kialakított speciális Jakuzziban történik.

A Jakuzzi minden kisbaba után a számukra megfelelő módon fertőtlenítve van, így használata teljesen biztonságos.

A víz hőmérséklete 32 °C.

A hangok a babákat az édesanyjuk szívhangjára emlékezteti, ami megnyugtatja és ellazítja őket.

Időpontfoglalás

Melyik helyszínre szeretnél foglalni?